U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

HOE WERKT POLY-ENERGETISCHE THERAPIE?

Via de rand-kernmethode - een bepaalde vorm van vraagstelling- komt de cliënt  bij de kern van het probleem. 
Fysieke- en/of gedragsproblemen vinden hun oorzaak veelal op een dieper niveau en men is zich daar meestal niet van bewust. Door het vinden van het kernprobleem, beseft de cliënt dat de oplossing van de klacht eigenlijk in zichzelf ligt verscholen. Men is dan ook vaak heel verrast als men deze ontdekking doet.

Naast de rand-kernmethode wordt gewerkt met een vorm van chakra-kleuren-diagnostiek, die de cliënt een duidelijk inzicht op onbewust niveau in zichzelf kan geven, waardoor de therapie vergemakkelijkt wordt.

De taal waarin het onderbewuste contact zoekt met het bewuste, is via het lichaam. M.a.w.: het lichaam is de spreekbuis van het onderbewuste.

Dit kan zich uiten in de vorm van pijnen, ziektes, ongelukjes. Naarmate de druk van het onderbewuste groter wordt, zullen klachten en/of ziektes heftiger worden.

Wanneer de onderliggende problemen zijn opgelost, zullen fysieke- en/of gedragsproblemen vanzelf ook oplossen, omdat ze dan niet meer nodig zijn. Als er lang niet ‘’geluisterd’’ wordt naar het lichaam, kunnen kwalen verergeren of zelfs chronisch worden.

Als de cliënt aan het gevonden probleem wil werken, wordt deze hierin begeleid door de therapeut door middel van korte gesprekken en de verschillende moderne technieken waar PET uit is opgebouwd:

NLP
Hypnotherapie, 
Innerlijk Kindwerk, 
Voice Dialogue / delenwerk 
Regressie- en Reïncarnatietherapie 
Energiewerk
EMDR 
EFT
Metatouch

Door de veelzijdigheid van de therapie kan deze eenvoudig worden aange-past aan de persoonlijke instelling van de cliënt en diens problematiek. Er wordt wel een basis-behandelplan opgemaakt, maar er is geen sprake van protocollen.

Gedurende de therapie en daarna, wordt de cliënt zich steeds meer bewust van wie hij nu eigenlijk is en welke innerlijke krachten en energie hij bezit, of op welke wijze hij deze weer kan opbouwen en gebruiken.

In de meeste gevallen komt de therapie neer op het hervinden van innerlijke kracht, door die delen die in de loop van de tijd zijn ontkracht, te helen en te integreren.

Op deze manier creëert de cliënt, onder begeleiding, zijn/haar eigen helingsproces.