Metamorfose massage (MMM)

reflexzone van de wervelkolom in de voet

 METAMORFOSE MASSAGE ( MMM) is een vorm van massage die gericht is op diepgaande, blijvende verandering. Een mooie aanvulling op en combinatie met de andere technieken die gebruikt worden in deze praktijk, die hetzelfde doel hebben: terug naar je ware ik, je echte "zijn"
In dit geval echter zonder woorden en in diepe rust je systeem laten werken.....

De behandeling bestaat uit een zachte aanraking van de reflexzones van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. 

Robert St. John (1914-1996) die de MetaMorfose Massage ontwikkelde, ontdekte dat via massage van de de reflexzones van de wervelkolom, zowel lichamelijke als psychologische problemen op effectieve wijze opgelost konden worden.
Gaandeweg ontdekte hij een relatie tussen blokkades op de zone van de wervelkolom en de periode vóór de geboorte. 
Volgens dr. F. Leboyer is het aannemelijk dat de wervelkolom elke herinnering uit het verleden bewaart. Hij legt uit dat wij via de wervelkolom voortdurend in contact stonden met de baarmoederwand en met elke beweging die in onze moeder plaatsvond. Daarom vinden we het prenatale patroon op de reflexpunten van de wervelkolom.
Invloeden van buitenaf, van en via je moeder in de prenatale periode, maar ook latere gebeurtenissen, kunnen in de reflexzones van de wervelkolom blokkades veroorzaken die je ervan weerhouden te zijn zoals je werkelijk bent.

 In de prenatale periode wordt de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten, je eigenschappen. Door de lijnen van de reflexzones aan te raken, kunnen blokkades die hier een negatieve invloed op hebben, worden opgelost, zodat we weer contact kunt maken met je echte "zelf'.
Deze massage helpt je, onbewust bewust, je diepste "zijn" te ervaren,

MMM is bijzonder effectief gebleken bij:

- stress, niet lekker in je vel zitten

- moeite met concentreren

- slaapproblemen

-ADHD

- autisme

-angsten

-onzekerheid

-hormonale klachten

-vererken van trauma's

-rouwverwerking

-in het eindstadium van ziektes